11. Den nya abonnemangsekonomin med Jonas Karles

Känner du igen känslan av att plötsligt sakna pengar på kortet? I veckans avsnitt pratar Henrik med Jonas Karles, grundare och VD för den snabbt växande FinTech-startupen Minna Technologies i Göteborg - en app som gör det lättare att hantera abonnemang. Jonas spaning är att abonnemangsekonomin kommer ta över helt och hållet och att vi i framtiden kommer prenumerera på allt från bilar och kläder till solceller.

Read More
10. Co-creation och startupbranschen från ett genusperspektiv med Malin Frithiofsson

Det är dags för det tionde avsnittet av Let’s tech-podden och den här gången gästar Malin Frithiofsson, genusvetare och Head of Community Management på Chalmers Ventures. I en diskussion om allt från innovation och vad som gör en företagsidé genomförbar till varför det finns så få kvinnor i techbranschen tar Malin isär myten om entreprenören som en “lone hero” och undersöker vad uteblivna perspektiv kan göra med tekniken i framtiden.

Read More
8. Airline management med Peter Andersson

Jeppesens personalhanteringssystem och schemaläggning för flyg är världskända och sysselsätter 400 personer bara i Göteborg, ändå har de passerat relativt obemärkt i stans IT-sfär. I Let’s tech-poddens sista avsnitt för säsongen har vi bjudit in Peter Andersson, Managing Director på Jeppesen, för en diskussion om vad som kännetecknar deras verksamhet, hur det är att leda arbetet på en internationell arbetsplats samt flygets framtid mot bakgrund av klimatkrisen.

Read More
7. Elscootrar med Caroline Hjelm

Elscootrar är numer en vanlig syn på Göteborgs gator och väcker lika delar glädje och irritation. Vi lyckades fånga Caroline Hjelm, CMO på ett av de största elscooterbolagen VOI, för en kort Q&A mitt under lanseringen av två nya produkter. Det 7e avsnittet av Let’s tech-podden handlar således om VOIs gröna framtidsvision och kontroverserna de stött på sedan starten 2018.

Read More
6. Gamification med Anya Ernest

Vad innebär gamification och på vilket sätt påverkar det våra val? Anya Ernest är expert inom tjänstedesign och konsult på elbilsmärket Polestar i Göteborg och hon föreläser även inom gamification och design på YRGO. I avsnitt 6 av Let’s tech-podden undersöker vi skillnaden mellan nudge och sludge, vår fascination för spel samt tittar närmare på etiskt grumliga designval.

Read More
5. Threat intelligence och jämställdhet i IT-branschen med Recorded Future

I veckans avsnitt av Let’s tech-podden träffar vi Marie Brattberg och Petter Eriksson från det spännande (och hemlighetsfulla) Göteborgsbolaget Recorded Future. Förutom threat intelligence, phishing och dataintrång diskuterar vi jämställdhet inom IT-industrin, kvotering och varför Maries bonusdotter inte associerar IT med kreativitet.

Read More
4. Entreprenörskap med Gustav Henman

Har du också drömt om att bara dra iväg och göra din egen grej? Det är exakt vad det fjärde avsnittet av Let’s tech-podden handlar om. Efter sin examen från Chalmers bestämde sig Gustav Henman för att starta eget i Ukraina tillsammans med en vän. Sju år senare distribuerar deras företag Beetroot utvecklingsteam världen över och man har även dragit igång en non-profit Academy för programmering.

Read More
3. Rekrytering och självkörande bilar med Louise Bichler

Självkörande bilar är inte längre en avlägsen framtidsdröm. Zenuity är företaget som tillsammans med Volvo, Annotell och den senaste maskininlärningstekniken håller på att utveckla de första autonoma bilarna i världen. I avsnitt 3 av Let’s tech-podden möter vi Louise Bichler, Rekryteringsspecialist på Zenuity.

Read More
2. Framtidens AI med Daniel Langkilde

Är AI ett hot mot mänskligheten? "Nej" tycks vara det simpla svaret på den frågan. I alla fall enligt Daniel Langkilde, grundare av Annotell, bolaget i Göteborg som är experter på maskininlärning och utvecklar den senaste mjukvaran i självkörande bilar. I avsnitt 2 av Let’s tech-podden tittar vi närmare på den nya tekniken och effekterna AI kan komma att ha på samhället i stort.

Read More