Förbättrar arbetsmiljön för sina kollegor

Som skyddsombud representerar Karin Perstorper de anställda och samarbetar med Codic för att uppnå en så bra arbetsmiljö som möjligt. Det är en givande uppgift vid sidan om hennes roll som utvecklare på ett kundimplementationsprojekt inom flygindustrin. I Mitt yrkesliv berättar Karin om hur hon som IT-konsult kan dra fördel av att arbeta med stora projekt och samtidigt komma “hem” till kollegorna på Codic.

Jag heter Karin Perstorper och jobbar som utvecklare i kundimplementationsprojekt inom flygindustrin.
Utbildad inom Computer Engineering (B.Sc.), Chalmers Tekniska Högskola.
Har jobbat på Codic sedan augusti 2020.
På fritiden umgås jag med min familj, renoverar hemmet och sjunger i en kör.

Det var främst kuluren och människorna som gjorde att jag sökte mig till Codic. Att det är ett mindre konsultbolag med en genuin ambition att skapa en känsla av att vi är en familj. Möjligheten att ta ett uppdrag som kombinerar utveckling med flygindustrin - där jag har studerat och jobbat tidigare - var också en stor bonus!

Mest givande med min roll är att jobba tätt med kunden, tolka deras behov och regelbundet få återkoppling på det jobb vi gör för att gemensamt komma fram till ett så bra slutresultat som möjligt. Däri ligger också det som förmodligen är mest utmanande; att träffsäkert ringa in kundens behov tidigt i processen.

Atmosfären på Codic skulle jag beskriva som positiv, öppen, alltid välkomnande och ärlig. Det ligger ett stort fokus på att skapa gemenskap inom Codic - men även med systerföretagen.

Det känns bra att vara med och bidra till att arbetsmiljön blir ännu bättre.

Det bästa med att vara IT-konsult är att kunna vara del av ett mindre företag som känns som "hemma", där man lär känna sin chef och sina kollegor. Och samtidigt, om man vill, kunna ta sig an uppdrag på större bolag i stan där man ur ett bredare perspektiv blir lite mer anonym.

Jag ville bli skyddsombud för att arbetsmiljön inte bara påverkar oss när vi är på jobbet utan även utanför. Ett arbete där man främst sitter still vid en skärm är påfrestande för hela kroppen. Det är därför viktigt att se till att vi har tillgång till bra utrustning och fysisk arbetsmiljö men även att det finns ett stöd för den mentala arbetsmiljön.

Som skyddsombud deltar jag och min kollega i det systematiska arbetsmiljöarbetet på Codic. Vi har regelbundna arbetsmiljöforum där vi tillsammans med chefer, kontorsansvarig och arbetsmiljöansvarig går igenom frågor relaterade till ämnet. Det kan till exempel handla om uppföljning av ett problem med ventilationen i ett av mötesrummen som behöver åtgärdas eller återkoppling efter skyddsronder och medarbetarundersökningar.

Mest givande med att vara skyddsombud har varit samarbetet på våra arbetsmiljöforum och att vi kommer framåt med arbetsmiljöarbetet. När jag började som skyddsombud för ett par år sedan var arbetsmiljön redan i ett bra läge, men det känns bra att vara med och bidra till att den blir ännu bättre. Det är svårt att utvärdera arbetsmiljön på hemmakontor, men vi kan åtminstone se till att ge tillgång till den utrustning och de verktyg som behövs.

Next
Next

Flyttade till Sverige för att jobba som utvecklare